Δελτίο Τύπου - Special Olympics - 17/11/23

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνης, μετά από πρόσκληση για συνεργασία με τον Οργανισμό Special Olympics Hellas, κατάφερε να γίνει το Ρέθυμνο η 20η πολη συμμετοχής στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas με το να υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη τοπικού προγράμματος προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες για άτομα με νοητική αναπηρία.

Τα Special Olympics Hellas ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν έναν αθλητικό, εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος στηρίζεται στον εθελοντισμό. Προσφέρουν δυνατότητες προπόνησης σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα (22 θερινά και 4 χειμερινά). Μέσω της προπόνησης και της συμμετοχής τους σε αγώνες, οι αθλητές αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά και συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και κοινωνικής ένταξης. Στη διάρκεια της διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα για άτομα με νοητική αναπηρία ενώ το 2022 αναβαθμίστηκαν από Αθλητικό Σωματείο σε Ομοσπονδία.

Στις 7 Νοεμβρίου 2023 , στο Σπίτι του Πολιτισμού Ρεθύμνου, υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας της Ομοσπονδίας , του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου. Χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου κυρίου Διονύση Κοδέλλα, της διευθύντριας κυρίας Άρτεμης Βασιλικοπουλου και του επικεφαλούς του αναπτυξιακού προγράμματος κυρίου Βασίλη Κασιμάτη ο Δήμος Ρεθύμνης ~ Municipality of Rethymno συνυπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι καθηγητές με τους μαθητές του εργαστηρίου μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής του σχολείου δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου. Με τα γλυκά και αλμυρά τους εδέσματα και τους μαθητές σερβιτόρους επί ποδός, εντυπωσίασαν το κοινό.

Επίσης εξαιρετική είναι η προσφορά του φωτογράφου κ. Κατάκη Γιώργου που αποτύπωσε με το φακό του μοναδικές στιγμές από την εκδήλωση και τις παρείχε εντελώς δωρεάν.

Ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τα άτομα με νοητική αναπηρία στο Ρέθυμνο, αλλά και μία μεγάλη δράση και πρόκληση για το συντονιστή φορέα - σύλλογο γονέων και φίλων άτομα με αυτισμό Ρεθύμνου, τη δομή ΚΔΑΠ - ΑμεΑ Ρεθύμνου ''Μαζί Μπορούμε'' και τη δράση ενηλίκων ΑΜΕΑ Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ Ρέθυμνο. αποτελεί η συμμετοχή στη δημιουργία τοπικών προγραμμάτων άθλησης στο Ρέθυμνο.

Ήταν ένα όραμα που έγινε πράξη.

Το Ρέθυμνο ευελπιστεί μέσω των Special Olympics Hellas πολλές αθλητικές συμμετοχές, πολλούς αθλητές, πολλά χαμόγελα και φυσικά.. πολλές διακρίσεις!

Επιθυμεί επίσης στην ευρεία συμμετοχή στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, σε συνεργασία με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την ενεργή συμμετοχή στο forum των οικογενειών Special Olympics Hellas.

Τόσο ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη τους στα Special Olympics και δεσμεύτηκαν για την ενίσχυση του τοπικού προγράμματος άθλησης. Ο Δήμος Ρεθύμνου με την παροχή χώρων άθλησης για τις προπονήσεις και ο σύλλογος για το συντονισμό και οργάνωση των αθλημάτων Special Olympics Hellas στο Ρέθυμνο, ως συντονιστής φορέας.

Ήδη λίγες μέρες μετά οργανώνονται χώροι άθλησης και επιλέγονται προσεκτικά αθλητές τόσο για το στίβο όσο και για ένα ομαδικό άθλημα.

Το νέο προπονητικό πρόγραμμα Ρεθύμνου υλοποιείται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics και με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η πιο μεγάλη νίκη είναι φυσικά η συμμετοχή στον αθλητισμό ως κίνητρο υγείας, κοινωνικότητας, άμυλλας και δημιουργικής ενασχόλησης.

Η χαρά του αθλητισμού ανήκει σε όλους επειδή στην κοινωνία μας όλοι είμαστε υπέροχα διαφορετικοί!!!!

 

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου
Association of parents and friends of people with Autism Rethimno
Κλάδου Ειρήνη (Πρόεδρος) +306936704854
Παύλος Μελισσινός (Διευθυντής Συλλόγου) +306948590359
site : www.autismreth.gr
facebook: https://www.facebook.com/autismreth.gr
instagram: https://www.instagram.com/autismrethymno/

 

27 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)