Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Ρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

Ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις ουσιαστικής ευαισθητοποίησης των πολιτών στο κρίσιμο και-δυστυχώς- διαχρονικά επίκαιρο  θέμα της άσκησης βίας κατά των γυναικών, διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ρεθύμνης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνου.

 Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν  μεταξύ άλλων, δράσεις γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με το έργο που επιτελεί το Κέντρο, ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα αναγνώρισης,  παροχής βοήθειας και προστασίας των γυναικών που γίνονται αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών και πρακτικών,  Εσπερίδα με επίκεντρο το διαζύγιο και τις επιπτώσεις του και Σεμινάριο Αυτοάμυνας.

Για την υλοποίηση των δράσεων , το Κέντρο Συμβουλευτικής  συνεργάστηκε αρμονικά και παραγωγικά με πλήθος θεσμικών φορέων, οργανωμένων  συλλογικοτήτων και ιδιωτών, θέτοντας έτσι σε κινητοποίηση ένα δίκτυο   ενεργών συμπολιτών με εξειδίκευση σε γνωστικά αντικείμενα ικανά να συνδράμουν τον αγώνα  εξάλειψης φαινομένων βίας κατά των γυναικών.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων όπως έχει διαμορφωθεί ως σήμερα προβλέπει:

  •   Την Παρασκευή  3 Νοεμβρίου 2023,  έχει προγραμματιστεί ανοιχτή εκδήλωση αλληλεπίδρασης κι επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία(Open Day). Τα στελέχη του  Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θα υποδέχονται από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, τις συμπολίτισσες και συμπολίτες στους χώρους του Κέντρου  για να συνομιλήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο. 
  •   Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 8 το βράδυ,  θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας στο χώρο του Συλλόγου Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου  (Λουκάρεως 9, κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνης). Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί  υπό την καθοδήγηση του κ. Κανακαράκη Παναγιώτη, Προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Εκπαιδευτή στην Σχολή Αστυφυλάκων, Μαύρη Ζώνη 7 Dan Ζίου Ζίτσου και Μαύρη Ζώνη 7 Dan Καράτε.
  • Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023,  στις 18.00-20.00, θα διοργανωθεί Εσπερίδα  με θέμα "Διαζύγιο: Νομικές και Ψυχολογικές προσεγγίσεις", στο "Σπίτι του Πολιτισμού". Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η  κ. Φουντεδάκη Κατερίνα,  καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ-Δικηγόρος ενώ εισηγήσεις θα κάνουν επίσης η κ.  Δασκαλάκη Δέσποινα και ο κ. Στεφανάκης Πέτρος δικηγόροι και μέλη του ΔΣ  του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνης καθώς και η κα Φουσταλιεράκη - Ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης, της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρεθύμνης και ο  Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης.   

 

Παράλληλα, το Κέντρο Συμβουλευτικής σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Ρεθύμνης, θα διεξάγουν ενημερωτική καμπάνια  με βάση το διεθνές σήμα βοήθειας "HELP ME", προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστό σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ώστε να το χρησιμοποιούν τα ίδια τα θύματα που υπόκεινται σε βία  αλλά και να αναγνωρίζεται από τους πολίτες προκειμένου να παρεμβαίνουν βοηθητικά όποτε γίνονται αποδέκτες του σήματος.  που απαιτείται βοηθούν  θύματα βίας κι αφετέρου η αναγνώρισή του από τους υπόλοιπους πολίτες. Σε αυτή την καμπάνια, το Κέντρο εξασφάλισε την υποστήριξη τοπικών  συλλόγους όπως ο Ιατρικός,  ο Εμπορικός, ο Φαρμακευτικός κ.α.

 

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ.Ρ και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, καλούν τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η κοινωνία μας σέβεται τα μέλη της και καταδικάζει κάθε μορφή βίας  κατά των γυναικών.

Αφίσα

27 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)