24/04/2007, Σύσκεψη με τους προέδρους και Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγου Εστίασης και του Σωματείου Κέντρων Διασκέδασης

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο, 24 Απριλίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη με τους προέδρους και Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγου Εστίασης και του Σωματείου Κέντρων Διασκέδασης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, στο Γραφείο του, στο Δημαρχείο, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν χρονίζοντα συναφή προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν στον Δήμαρχο το αίτημα τους να ενεργοποιηθούν έλεγχοι υπέρβασης άδειας λειτουργίας σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής δεδομένου ότι έχει διαπιστωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρηματίες προσφέρουν στα καταστήματά τους υπηρεσίες που δεν αναγράφονται στην άδειά τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Ο Δήμαρχος έκρινε το αίτημά τους δίκαιο και λογικό αφού το κόστος λειτουργίας ενός κέντρου αναψυχής που πληρεί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές και εγκαταστάσεις είναι υψηλό και είναι, εκτός από παράνομο, και άδικο μια επιχείρηση που έχει άδεια π.χ. καφενείου ναι λειτουργεί ως κλαμπ χωρίς η νόμιμη άδειά του να το επιτρέπει. Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα ενεργοποιήσει το μεικτό κλιμάκιο ελέγχου που θα εξετάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά και όπου διαπιστωθεί υπέρβαση της άδειας λειτουργίας θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις που προβλέπουν μεταξύ άλλων μέχρι και ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε είναι η αυθαίρετη επαναλειτουργία καταστημάτων που έχουν σφραγιστεί. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία, ώστε να επανελεγχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν σφραγιστεί με στόχο τον εντοπισμό όσων παρανόμως επαναλειτουργούν και όπου απαιτείται θα σταλεί σχετικός φάκελος στον εισαγγελέα.

Στόχος είναι η εξάλειψη τέτοιων φαινομένων που πλήττουν την ορθή λειτουργία της αγοράς, διαταράσσουν τις σχέσεις συνεργασίας των επαγγελματιών, προσβάλλουν την πόλη μας και τους ανθρώπους της. Αποτελεί κοινό τόπο η αναγκαιότητα συνειδητοποίησης από όλους ότι σε μία ευνομούμενη πόλη που σέβεται τους κατοίκους και επισκέπτες της ο παράγοντας κέρδος θα πρέπει να ισορροπήσει με τον σεβασμό στους Νόμους, τις αρχές που διέπουν το σύνολο των λειτουργιών της πόλης και τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν και πρέπει να ικανοποιηθούν.

Στο πλαίσιο της ίδιας σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης όπως η άγρα πελατών και το time sharing, η προσαρμογή των δρομολογίων του νέου πλοίου σε ένα ελκυστικό για το Ρέθυμνο πρόγραμμα ώστε να δέχεται η πόλη επισκέπτες το Σαβ/κο, οι οργανωμένες κρουαζιέρες στη Σαντορίνη που απορροφούν ένα σημαντικό μέρος των ξένων επισκεπτών χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταποδοτικότητα για το Ρέθυμνο, ενώ εξετάστηκε και το θέμα ελλιπούς φωτισμού στην Ελ. Βενιζέλου. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους ειδικούς σε θέματα φωτισμού που επισκέφθηκαν την πόλη μας προσφάτως με αφορμή την σχετική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος, προκειμένου να γίνει μελέτη που θα αναδείξει αισθητικά την περιοχή και θα εξοικονομήσει πολύτιμη ενέργεια που τώρα σπαταλάται χωρίς το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

 

Από το Γραφείο Τύπου

26 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)