20/10/2007, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στο 19ο Παγκρήτιο Παιδιατρικό Συνέδριο

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

 

Σας καλωσορίζουμε στις εργασίες του 19ου Παγκρήτιου Παιδιατρικού Συνεδρίου και σας ευχαριστούμε που τιμάτε με την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας τις εργασίες μιας σπουδαίας επιστημονικής συνάντησης η οποία αφορά την πιο ευαίσθητη και ενδιαφέρουσα πληθυσμιακή ομάδα: τα παιδιά μας.

Η πρωτοβουλία των διοργανωτών είναι άξια συγχαρητηρίων και είμαστε ευγνώμονες που μας δίδουν την ευκαιρία να ενημερωθούμε, από καταρτισμένους επιστήμονες και καταξιωμένους γιατρούς, για τα χαρακτηριστικά των ασθενειών που πλήττουν τους αυριανούς ενήλικες, τους τρόπους αντιμετώπισής τους, την άποψη και τις μεθόδους της σύγχρονης ιατρικής.

Πέραν όμως των σημαντικών συμπερασμάτων που είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν από την επιστημονική αυτή συνάντηση και την γόνιμη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, εκείνο που για μας, έχει ζωτική σημασία είναι η δυνατότητα που μας παρέχετε να ενημερωθούμε, να μάθουμε και να συνεργαστούμε με τους ειδικούς σε θέματα Υγείας.

Κάθε άνθρωπος είτε είναι γονιός είτε όχι, καλείται αιφνίδια τις περισσότερες φορές, χωρίς να διαθέτει επαρκή γνώση, να αντιμετωπίσει περιστατικά και συμπτώματα ασθενειών των παιδιών, με ψυχραιμία και ετοιμότητα. Από την παροχή πρώτων βοηθειών μέχρι την χορήγηση εξειδικευμένου φαρμάκου που θα ανακουφίσει το παιδί μέχρι να επισκεφθεί το γιατρό, η παρέμβαση του κηδεμόνα μπορεί να είναι σωτήρια. Θεωρώ ότι αν οι γονείς αποκτούσαν μια στοιχειώδη εξειδίκευση στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ακόμη και σε θέματα διατροφής που μοιάζουν ακίνδυνα αλλά είναι πολύ βασικά, θα αποφεύγονταν πολλά δυσάρεστα περιστατικά, οι γιατροί θα έκαναν αποτελεσματικότερα το ζωτικής σημασίας έργο τους και οι μικροί ασθενείς θα ανακουφίζονταν γρηγορότερα. Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τους κινδύνους από την εφαρμογή ιατρικών μεθόδων όπως είναι οι ακτινοβολίες, ένα θέμα που επίσης θα αναπτυχθεί στο επιστημονικό Συνέδριο.

Ο τομέας Υγεία πάντοτε θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων μας. Ως το πολυτιμότερο αγαθό, αγωνιούμε για την προστασία του, διατηρούμε ζωηρό ενδιαφέρον για τις επιστημονικές εξελίξεις που το αφορούν και ευχόμαστε η ανθρώπινη διανόηση και η έρευνα να εξαντλήσει τις δυνατότητες της στην εξεύρεση φαρμάκων που θα καταργήσουν τον ορισμό «ανίατη ασθένεια». Ελπίζουμε το Ρέθυμνο να ευτυχήσει στο μέλλον να φιλοξενήσει πολλές άλλες ανάλογες εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε στους σημερινούς εισηγητές καλή δύναμη στο έργο τους, καλή επιτυχία στον αγώνα τους για την ανθρώπινη ζωή και τους ευχαριστούμε για τον ανθρωπισμό τους και την διάθεση του πολύτιμου χρόνου τους στην ενημέρωσή μας.

Σας ευχαριστώ.

 

26 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)