25/05/09, ΔΤ για τη σύσκεψη του Δημάρχου Ρεθύμνης με το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνης/ Αντιπύραχο, κ. Χρήστο Μπουραντά, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης με αντικείμενο την πυρασφάλεια της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Αφορμή για τη σύσκεψη αποτέλεσε αφ'' ενός η έναρξη  της νέας αντιπυρικής περιόδου καθώς και το γεγονός που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην Παλιά Πόλη , χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες επιπτώσεις αλλά και η επικείμενη  ψήφιση από τη Δημαρχιακή Επιτροπή της Κανονιστικής Απόφασης  που θα αφορά τις καταλήψεις των  κοινόχρηστων χώρων από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης.

Ο Δήμαρχος δέχθηκε με ικανοποίηση την ενημέρωση από τον κ. Μπουραντά για τη σύσταση 3μελούς επιτροπής Αξιωματικών, οι οποίοι περιάγονται σε όλους τους δρόμους της πόλης και καταγράφουν τα υφιστάμενα προβλήματα καθώς και τις πορείες που πρέπει να ακολουθούν τα πυροσβεστικά οχήματα και τον τύπο των πυροσβεστικών οχημάτων που θα πρέπει να επεμβαίνει κάθε φορά ώστε να μην υπάρχει απώλεια πολύτιμου χρόνου. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ενημέρωσε τον κο Μπουραντά ότι ο Δήμος διατηρεί  σε απόλυτη ετοιμότητα όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς, και τον διαβεβαίωσε ότι θα δείξει απόλυτο πνεύμα συνεργασίας στον  τομέα της ενίσχυσης του συστήματος των κρουνών  ακολουθώντας τις υποδείξεις τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος θα αποστείλει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου για την έκδοση της Κανονιστικής Απόφασης σχετικά με τις καταλήψεις των κοινόχρηστων χώρων ώστε η τελική πρόταση που θα ψηφιστεί να  έχει τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τον Δήμαρχο και από τον Διοικητή Πυροσβεστικής  στην αναγκαιότητα συνεργασίας και συμμόρφωσης των κατοίκων και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών της Παλιάς Πόλης με τους όρους που προβλέπονται στον σχετικό κανονισμό περί καταλήψεων και στη συνειδητή συμβολή τους στην προστασία της Π.Π, αφού τα μέτρα πρόληψης και οι κανονιστικές αποφάσεις  δεν επαρκούν εάν εφαρμόζονται πλημμελώς.

 Ιδιαίτερα δε, τονίστηκε από το Δήμαρχο η διάθεση της Δημοτικής Αρχής για την τήρηση της νομιμότητας και την επιβολή των αναγκαίων προστίμων αφού  προτιμότερη είναι η επιβολή διοικητικών ποινών από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και ιδιοκτησιών.

 

                                                                           ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Μαΐου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)