12/05/17, Λειτουργία Νέου Συστήματος Έκδοσης Ηλεκτρονικών Κλήσεων

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι στην προσπάθεια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του και για την ταχύτερη διεκπεραίωση επίδοσης των ειδοποιητηρίων βεβαίωσης παράβασης στην ελεγχόμενη στάθμευση, θέτει σε λειτουργία από την Πέμπτη 19 Μαΐου 2017, το νέο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών κλήσεων, για τις παραβάσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας που επιτηρούν της περιοχή της ελεγχόμενης στάθμευσης, θα είναι εξοπλισμένοι με φορητές συσκευές τύπου tablet, στις οποία είναι εγκατεστημένο λογισμικό καταγραφής κλήσεων, που επιτρέπει την αυτόματη μεταφορά των κλήσεων, στη βάση δεδομένων του Δήμου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα λαμβάνουν άμεση ειδοποίηση για την παράβαση τους και όχι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, συνθήκη που προκαλούσε αναστάτωση στον αποδέκτη και δυσκόλευε τη διαχείριση των κλήσεων τόσο από πλευράς υπηρεσίας όσο και από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους δημότες.

Από τις 19 Μαϊου λοιπόν, καταργούνται σταδιακά τα χειρόγραφα έντυπα βεβαίωσης παραβάσεων (ροζ έντυπα) και τη θέση τους παίρνουν αντίστοιχα έντυπα, μικρότερου μεγέθους, άσπρου χρώματος, τα οποία εκτυπώνονται από φορητό εκτυπωτή, με τον οποίο είναι συγχρονισμένα τα tablet.

Ο παραβάτης θα μπορεί να εξοφλεί την κλήση, όπως και πριν, είτε στο ταμείο του Δήμου είτε στα ΕΛΤΑ προσκομίζοντας το νέο έντυπο. Υπενθυμίζεται πως εφόσον η κλήση εξοφλείται εντός 10ημέρου, καταβάλλεται το ήμισυ του προστίμου.

Παρακαλούμε και πάλι τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, να είναι συνεπείς στους όρους λειτουργίας του συστήματος και, για τη δική τους διευκόλυνση, να προμηθεύονται εγκαίρως και να χρησιμοποιούν τις απαραίτητες ωριαίες κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης.

 

Από την Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης

 

16 Αυγούστου 2017
 (1121)
 (1335)
 (1337)
 (1326)
city maps (1041)
 (1330)
Rethymno MapGuide (1081)
 (1334)
cretandietfestival.gr (1181)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (761)
History (441)
 (1301)
 (1328)
cca.gr (881)
Escape to Rethymno (681)
Επιτροπή Τουρισμού (361)