11/10/19, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην Εναρκτήρια Συνάντηση των Εταίρων του Προγράμματος PLASTECO

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Δημαρχείο Ρεθύμνου

 

Aγαπητοί συνάδελφοι / εκπρόσωποι των χωρών - εταίρων του ευρωπαϊκού Προγράμματος Plasteco

 

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο, την πόλη που φιλοξενεί τις εργασίες της πρώτης επίσημης συνάντησης του προγράμματος Plasteco. Είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε ως Δήμος Ρεθύμνης μιας συντονισμένης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, η οποία επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος από ένα κοινό , ισχυρό εχθρό το πλαστικό και στοχεύει μεταξύ άλλων, με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας :

• Στην προώθηση του χωροταξικού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων

• Στη σταδιακή κατάργηση των συσκευασιών από πλαστικές ύλες

• Στην ανάδειξη και υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων πλαστικών συσκευασιών

• Στη βελτίωση των διαδικασιών παρακολούθησης και μείωσης των πλαστικών απορριμμάτων που απειλούν το υδρόβιο περιβάλλον

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μας, η οποία υποκινείται από το κοινό μας ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη βελτίωση ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος και διαπνέεται από τις βασικές αρχές του αλληλοσεβασμού, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών, θα αποβεί αποδοτική.

Αναγνωρίζοντας το διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα που προκαλείται διεθνώς από την υπερβολική χρήση πλαστικών, είμαστε έτοιμοι να δράσουμε υιοθετώντας αποφασιστικά, μεταβατικά βήματα προς την κατεύθυνση της «νέας πλαστικής οικονομίας της ΕΕ».

Για το Ρέθυμνο με την ταχύτατη τουριστική ανάπτυξη και τις πολυδιάστατες επιπτώσεις της στο φυσικό και αστικό περιβάλλον αλλά και στον ιστορικό, πολιτιστικό μνημειακό πλούτο της πόλης και των Οικισμών, βασική μας επιδίωξη συνιστά η επιτάχυνση της μεγιστοποίησης της ανακύκλωσης πλαστικών και η αδιάκοπη σταθερή ευαισθητοποίηση των δημοτών κι επισκεπτών του Ρεθύμνου προς αυτή την κατεύθυνση.

Eύχομαι η σύμπραξη και συνεργασία μας να καλλιεργήσει, σε κοινωνικό επίπεδο , την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των πλαστικών και σε πρακτικό επίπεδο, την αισθητή μείωση αν όχι απόσυρση των παράγωγων πλαστικού από τη ζωή μας.

Με αυτές τις σκέψεις και την ευχή να σας δοθεί η ευκαιρία κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής σας στο Ρέθυμνο να ανιχνεύσετε τις δυνατότητες του τόπου και να αντιληφθείτε τις ιδιαιτερότητες που του προσδίδουν μια μοναδική φυσική και ανθρώπινη ομορφιά, σας καλωσορίζω κι ελπίζω να κατακτήσουμε όσα επιδιώκουμε !

 

01 Απριλίου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)