06/08/18, Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Σπίτι Πολιτισμού, Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

 

Κύριε Πρόεδρε και αγαπητά Μέλη του Συμβουλίου

Αγαπητοί μας απόδημοι Κρητικοί

 

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη, την πατρίδα που κουβαλάτε πάντα στην καρδιά σας, ανόθευτη και ατόφια.

Χαιρόμαστε που είστε ξανά κοντά μας και σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Ρέθυμνο για τη διεξαγωγή των εργασιών της Γενικής σας Συνέλευσης. Συνεχίζετε σταθερά να καταθέτετε εμπράκτως την αγάπη για την πατρίδα που γέννησε τους προγόνους σας και ενστάλαξε στην ψυχή και τη συνείδηση των γενιών που ακολούθησαν τις αρετές και τα ιδανικά που οι γονείς και παππούδες σας υπηρέτησαν κι υποστήριξαν με τόλμη για γενναιότητα.

Αναγνωρίζουμε και τιμούμε το ωραίο έργο σας. Την ακάματη προσπάθεια σας να κρατήσετε ζωντανή τη φλόγα του Κρητικού στη μακρινή Ήπειρο που ζείτε με τιε οικογένειές σας.

Το νόστο, που αξιοποιείτε ως εφαλτήριο για πρωτοβουλίες και δράσεις μύησης των διαδόχων σας στην πλούσια Ιστορία, τη γοητευτική Παράδοση και τον θαυμαστό Πολιτισμό της Κρήτης.

Τα βιώματα σας από τα παιδικά σας χρόνια στην Κρήτη, τις εμπειρίες σας από τα ταξίδια της επιστροφής στην πάτρια γη και τη γνώση σας, την αποκτηθείσα είτε από τις ιστορίες των προγόνων σας είτε από τη δική σας μελέτη κι ενασχόληση με την Κρήτη ως μια ενιαία ολότητα, τα οποία μεταλαμπαδεύετε στους οικείους σας, μοιράζεστε με όσους αγαπάτε και με όσους σας συνδέει η κοινή καταγωγή, ο κοινός τόπος, εκεί που σμίγει η επιθυμία της ψυχής με τη αντικειμενικές συνθήκες ζωής .

 Σας ευχαριστούμε γιατί χάρη στη συνδρομή των όπου γης αποδήμων Κρητών, η Κρήτη, ως ιδέα, ως ιδανικό, ως σύμβολο, μα και ως προορισμός, ως τόπος με προοπτική, όραμα και στρατηγικά πλεονεκτήματα, δεν έχει πια σύνορα. Είναι παντού. Δυναμικά παρούσα σε όλα τα επίπεδα δημιουργίας ανάπτυξης και ευημερίας.

Λυπάμαι ειλικρινά που το από καιρό καταρτισμένο πρόγραμμα μου, επέβαλλε τη χρονική σύμπτωση της απουσίας μου από την Κρήτη με τη δική σας άφιξη και παραμονή. Είμαι νοερά κοντά σας και ο λογισμός μου στέκεται με αγάπη κι εκτίμηση στα πρόσωπα και τα έργα σας, κάθε φορά που η σκέψη μου ανατρέχει σε σας. Ελπίζω το μέλλον να μας επιφυλάξει τη χαρά μιας συνάντησης.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ να γνωρίζετε πως είτε ως Συμβούλιο είτε μεμονωμένα, κι εσείς και οι οικογένειες σας είστε πάντοτε καλοδεχούμενοι τόσο στο Γραφείο μου στο Δημαρχείο όσο και στην πόλη και τους Οικισμούς του Ρεθύμνου.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην υλοποίηση των πλούσιων εκδηλώσεων που έχετε προγραμματίσει για τι οποίες σας συγχαίρω αφού φέρουν το στίγμα των πιο σημαντικών και αντιπροσωπευτικών εκφράσεων της κρητικής κουλτούρας και πολιτισμού.

Ελπίζω η παραμονή σας στην Κρήτη να σας φιλοδωρήσει με αξέχαστες εμπειρίες και να πλουτίσει γενναιόδωρα το θησαυροφυλάκιο των αναμνήσεων σας.

Σας ευχαριστώ πολύ!

 

14 Δεκεμβρίου 2018
 (1333)
 (1339)
 (1121)
 (1330)
 (1335)
 (1337)
 (1326)
city maps (1041)
cretandietfestival.gr (1181)
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (761)
 (1281)
 (1329)
Rethymno MapGuide (1081)
 (1334)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
History (441)
 (1301)
 (1328)
cca.gr (881)
Escape to Rethymno (681)
Επιτροπή Τουρισμού (361)