ΔΤ Χαιρετισμός Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Σπανουδάκη στο Σύλλογο ΣΥΝΠΟΛΙΣ

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Στέλιου Σπανουδάκη στην εκδήλωση κοπής πίτας και βράβευσης διακεκριμένων Ρεθυμνιωτών του Συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ

23 Ιανουαρίου 2023

Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί Φίλοι

Χαίρομαι που μοιράζομαι απόψε μαζί σας τη χαρά που μας προσφέρει η δυνατότητα να σμίγουμε ξανά, μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία της απομόνωσης μας λόγω κορωνοϊού, σε εκδηλώσεις που διακρίνονται για την ποιότητα τους και το θετικό κοινωνικό τους αποτύπωμα.

Ο «Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου - Σύνπολις», μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε εκδηλώσεις που ενεργοποιούν γόνιμα την συλλογική μας ευαισθησία , εμπνέουν τον εθελοντισμό, προάγουν τον πολιτισμό και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Οι παρεμβάσεις του είναι συχνές, ουσιαστικές και στοχευμένες. Με διακριτικότητα, ανιδιοτελή διάθεση και ακάματη προσπάθεια, τα Μέλη του παρακολουθούν τις εξελίξεις και συμπαραστέκονται σε κάθε αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο, σε κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται είτε από φυσικές καταστροφές όπως οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας ή από πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες, πολέμους κλπ. όπως είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσφοράς τους ωστόσο είναι πάντοτε το Ρέθυμνο και οι άνθρωποί του.

Πλείστες φορές έχουν εμπράκτως καταθέσει το σεβασμό τους στην ιστορία του τόπου, του νησιού και της χώρας μας με εκδηλώσεις σε επετείους - ορόσημα όπως είναι η Ελληνική Επανάσταση και η Μάχη της Κρήτης, με αξιομίμητες παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και το γίγνεσθαι της πόλης όπως ο καθαρισμός του ενετικού λιμανιού, μελετημένες προτάσεις για το φωτισμό και τον εξωραϊσμό του αστικού κέντρου και της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου αλλά και δράσεις αλτρουϊσμού με πολλούς αποδέκτες όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία , η συνεργασία με επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εξασφάλιση προσφοράς καφέ και σνακ σε ευάλωτους συμπολίτες και άλλες πρωτοβουλίες, που τιμούν πρωτίστως τους ίδιους τους εθελοντές του Σύνπολις που φιλοξενεί Συλλόγους όπως αυτόν.

Στην αποψινή εκδήλωση, μας αιφνιδιάζουν και πάλι ευχάριστα, προσδίδοντας σε μια τελετουργική συνάθροιση που έλκεται από την καθιερωμένη γιορτινή υποδοχή του νέου έτους, το χαρακτήρα μιας οφειλόμενης απόδοσης τιμής σε δύο προσωπικότητες που, από διαφορετικά μετερίζια, κάνουν το γενέθλιο τόπο τους υπερήφανο: τον Ρεθύμνιο ζωγράφο και ιστορικό Νίκο Γλυνιά και τον πρωταθλητή Ελλάδος στην Σκοποβολή ΑμεΑ, Γιώργο Διαλεκτάκη.

Και οι δύο, θέτουν με θαυμαστή δεξιοτεχνία , πλούσια ψυχικά αποθέματα, αποφασιστικότητα και διανοητική τόλμη, δύο πανίσχυρα εργαλεία στην υπηρεσία του πολιτισμού: το πινέλο και το όπλο. Και οι δύο, αποδεικνύουν, δια του προσωπικού παραδείγματος, πως η Τέχνη και ο Αθλητισμός είναι τα πιο υγιή και πρόσφορα πεδία προσωπικής και κοινωνικής έκφρασης, κοινός τόπος συνομιλίας με τον άγνωστο Άλλο που γίνεται οικείος, σύντροφος και συνοδοιπόρος στις διαδρομές του βίου μας και στις υπαρξιακές μας περιπέτειες.

Αποφεύγω τον πειρασμό να μιλήσω περισσότερο για τους τιμώμενους . Άλλωστε δικαιωματικά θα το πράξουν οι διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης, οι οποίοι και ανέλαβαν την αξιέπαινη πρωτοβουλία να τους τμήσουν. Επιτρέψτε μου μόνον να μεταφέρω στους τιμώμενους, τα μέλη του ΣΥΥΝΠΟΛΙΣ και σε όλες και όλους εσάς τα ειλικρινή συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές του Δημάρχου Ρεθύμνης, ο οποίος παρά την ισχυρή του επιθυμία να βρίσκεται απόψε κοντά μας, η χρονική σύμπτωση της διήμερης Συνόδου Δημάρχων στην οποία συμμετέχει προσκεκλημένος του Δημάρχου Αθηναίων, δεν του επιτρέπει .

Με τη σειρά μου, σας εύχομαι κι εγώ η Νέα Χρονιά να μην μας στερήσει ό,τι έχουμε ως τώρα με εντιμότητα και προσπάθεια κατακτήσει και να επιφυλάξει σε όλους και όλους μας Υγεία και Δύναμη για να επιτύχουμε όσα προσδοκούμε κι επιδιώκουμε με γνώμονα πάντοτε των προσωπική μας εξέλιξη αλλά και τη συνολική κοινωνική ευημερία.

Να είστε όλοι και όλες καλά και ν αξιωθούμε να σμίξουμε και του χρόνου ακόμη πιο ενωμένοι, αισιόδοξοι και δυνατοί . Σας ευχαριστώ πολύ!

28 Ιανουαρίου 2023
 (1347)