Πάρτι γενεθλίων του Χάρολντ Πίντερ

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 05/08/2019 ώρα 21:30
Τοποθεσία Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο
Είσοδος 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο

Ο Θίασος Έξη μετά την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στην πόλη του Ρεθύμνου αλλά και ευρύτερα του νομού, κλείνει ένα δημιουργικό κύκλο με ένα μεγάλο Πάρτι Γενεθλίων στο θέατρο Ερωφίλη.

Εκεί μέσα στα τείχη ο θίασος για τελευταία φορά θα σας σφυρίξει το τραγουδάκι των γενεθλίων σε μια απόπειρα να ερευνηθούν τα φιλοσοφικά και πολιτικά μηνύματα του έργου του Χάρολντ Πίντερ φωτίζοντας το έντονο χιούμορ του αλλά και τα τραγικά του σημεία. 

Η υπόθεση του έργου είναι φαινομενικά απλή. Στην παραθαλάσσια παρακμιακή πανσιόν της Μεγκ και του Πητ μένει εδώ και καιρό  ο Στάνλεΰ. Το μόνο που γνωρίζουμε για αυτόν είναι ότι ήταν πιανίστας και μάλλον επιθυμεί την νεαρή γειτόνισσα Λούλου. Την πανσιόν επισκέπτονται δύο κύριοι οι Γκόλντμπεργκ και Μακκάν που η παρουσία τους αναστατώνει το Στάνλεΰ και με αφορμή τα γενέθλιά του οργανώνουν ένα συγκλονιστικό πάρτι. Η βραδιά θα έχει τρομερό αντίκτυπο σε αυτόν, πράγμα που διαπιστώνεται το επόμενο πρωί. Οι δύο κύριοι αποχωρούν παίρνοντας μαζί τους τον σμπαραλιασμένο Στάνλεϋ κι αφήνοντας την Λούλου με μια οδυνηρή εμπειρία και την παραθαλάσσια πανσιόν της Μεγκ και του Πητ στην πρότερη καθημερινότητά της.

 

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ

Μετάφραση: ο θίασος

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ξενικάκης

Ηθοποιοί: Ανδρομάχη Σαπουντζή, Γιάννης Ορφανός, Πέτρος Τσιμπούρης, Άρτεμις Μιχελάκη, Διονύσης Ξενικάκης, Μάνος Κανδυλάκης

Βοηθ.σκηνοθέτη: Μαρία Ιωαννίδου

Σκηνικά: Ματθαίος Γιαννούτσος, Χρυσή Καραδάκη

Τα φορέματα της Ανδρομάχης Σαπουντζή και της Άρτεμις Μιχελάκη επιμελείται ο Στέλιος Ρουκουνάκης.

Πιάνο παίζουν η Ελένη Περπιράκη και η Ελένη Τζιράκη.

Τύμπανο παίζει ο Μάνος Ναζλής σε δική του σύνθεση.

10 Απριλίου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
cretandietfestival.gr (1181)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)