Νόμος Περί Τέκνων (The Children Act)

Αστέρια summer (Θερινό σινεμά)

Τηλέφωνο: 28310 22830
Διεύθυνση: Μελισσινού 23, Ρέθυμνο
Τ.Κ: 74100

Σκηνοθεσία:

Ρίτσαρντ Έϊρ

Ηθοποιοί:

Έμα Τόμσον, Στάνλεϊ Τούτσι, Μπεν Τσάπλιν

Περίληψη:

Η Φιόνα Μέι, διακεκριμένη νομικός, δικαστής που προεδρεύει με τη δυνατότερη αίσθηση λογικής και αμεροληψίας σε περίπλοκες υποθέσεις οικογενειακού δικαίου σε Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο, διαπιστώνει πως η σχέση της με τον άντρα της, Αμερικανό καθηγητή πανεπιστημίου, έχει φθάσει σε αδιέξοδο, όταν εκείνος της ανακοινώνει πως επιθυμεί να αποκτήσει εξωσυζυγικό δεσμό. Την αγαπά, επιμένει, και δε θέλει να χωρίσουν, όμως δεν μπορεί πλέον να ανεχτεί την αποκλειστική της προσήλωση στη δουλειά, την «απουσία» της ακόμη κι όταν είναι δίπλα του.

Όμως μέσα στον αιφνιδιασμό, την οργή και τη θλίψη της, θα πρέπει ταυτόχρονα να επικεντρωθεί σε μία πολύ επείγουσα υπόθεση. Ο νεαρός Άνταμ κείτεται με λευχαιμία σε ένα νοσοκομείο, αρνούμενος τη μετάγγιση αίματος που θα τον σώσει. Γιος Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι θεωρούν το αίμα δώρο Θεού που δεν επιτρέπεται να μολύνεται, έχει ευθυγραμμιστεί με την πίστη τους. Καθώς του μένουν τρεις μήνες για να συμπληρώσει τα 18, νομικά είναι ακόμη ανήλικος και δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος. Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η Φιόνα τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο λίγες ώρες πριν την ετυμηγορία της. Και βρίσκει ένα αγόρι έξυπνο και ευαίσθητο, με κλίση στην ποίηση και τη μουσική.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίαν Μακ Γίουαν, του συγγραφέα που έχει επανειλημμένα τροφοδοτήσει τη μεγάλη οθόνη με έργα του, η ταινία του ακαδημαϊκού Ρίτσαρντ Έϊρ σκιτσάρει το πορτρέτο μιας γυναίκας εγκλωβισμένης ανάμεσα στο επαγγελματικό και το προσωπικό «δίκαιο». Δεν είναι έκπληξη να πούμε πως η Φιόνα θα αποφασίσει τελικά υπέρ του νοσοκομείου και της μετάγγισης. Άλλωστε, είναι μετά την «ανάσταση» του Άνταμ που το δράμα αρχίζει να δονείται, με τη σχέση εξάρτησης που βαθμιαία αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο. Εκείνος, έχοντας χάσει την πίστη του στο Θεό του, την κατατρύχει με αγάπη και ευγνωμοσύνη, ως άλλο Σωτήρα. Εκείνη διστάζει, θυμώνει, τον αποδιώχνει καθησυχαστικά, ξέρει όμως πως η ζωή της έχει συνδεθεί αμετάκλητα με τη δική του.

 

«Έχετε παιδιά;», ρωτά ο Άνταμ την απορημένη με την επιμονή του Φιόνα, και παίρνει απάντηση αρνητική. Αν και ξέρουμε εξαρχής πως η Φιόνα είναι άτεκνη, είναι σε αυτή τη σκηνή της εκφοράς της παραδοχής που το δράμα αποστάζεται, έχοντας ήδη λύσει το πρόβλημα της επιλογής ανάμεσα στη νομική επιταγή και το μεταφυσικό δόγμα. Η Φιόνα, που μια ζωή ασχολούταν από απόσταση και λίγο έως πολύ εκ του ασφαλούς με οικογένειες και τέκνα, βραχυκυκλώνει στην πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με ένα παιδί. Αδυνατεί να διαχειριστεί αυτή την απεγνωσμένη έκκληση για επαφή, την ίδια στιγμή που ξέρει πως τη χρειάζεται και η ίδια.

Προβολές:

20.30 & 22.30

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η ΠΤΩΣΗ (Mission: Impossible - Fallout)

Cineland Pantelis

Εμμ. Πορτάλιου 3-5 Ρέθυμνο
Τηλ.: 28310 29241
Website: www.cinelandpantelis.gr
e-mail: infocinelandpantelis.gr
DOLBY DIGITAL, D.T.S.

Σκηνοθεσία:

Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Ηθοποιοί:

Τομ Κρουζ, Χένρι Καβίλ, Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σον Χάρις, Άντζελα Μπάσετ, Μισέλ Μόναγκαν, Άλεκ Μπόλντουιν, Βανέσα Κέρμπι, Γουές Μπέντλι

Περίληψη:

Ακόμη και τα πράγματα που κάνεις με τις καλύτερες προθέσεις είναι ικανά να γυρίσουν πίσω και να σε στοιχειώσουν. Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες. Καθώς ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Χαντ βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή.
Προβολές: 22.00

Περισσότερες Πληροφορίες για την ταινία...


20 Σεπτεμβρίου 2018
cretandietfestival.gr (1181)
 (1339)
 (1121)
Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου (761)
 (1335)
 (1337)
 (1326)
city maps (1041)
 (1281)
 (1329)
 (1333)
 (1330)
Rethymno MapGuide (1081)
 (1334)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
History (441)
 (1301)
 (1328)
cca.gr (881)
Escape to Rethymno (681)
Επιτροπή Τουρισμού (361)