Ημερίδα με θέμα 'Καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το Δήμο Ρεθύμνου'

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι νέες υπηρεσίες που παρέχονται από τον Δήμο και οι οποίες είναι:

  • Ασύρματα Δίκτυα πρόσβασης στο Ιnternet (Wi-Fi Hotspots)
  • Διαδραστικός Ηλεκτρονικός Οδηγός Πόλης μέσω Ιντερνετ
  • Διαδραστικός Ηλεκτρονικός Οδηγός Πόλης μέσω κινητών τηλεφώνων (PDA, smatphones)
  • Σύστημα Καταγραφής Αιτημάτων και Προβλημάτων «εν κινήσει» από Δημοτικούς Υπαλλήλους
  • Σύστημα Διαχείρισης Γεω-αναφερμένων αιτημάτων από τις Υπηρεσίες του Δήμου

Οι στόχοι του έργου είναι σημαντικοί και εστιάζονται κυρίως στην αναβάθμιση του τουριστικού-πολιτισμικού προϊόντος του Δήμου Ρεθύμνου μέσα από ένα σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης με πληροφορίες αξιοθέατων, διαδρομών, ψυχαγωγίας, καταλυμάτων κ.α.

Ειδικότερα:

Έχουν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία τέσσερα ασύρματα δίκτυα πρόσβασής στο Ιnternet (Wi-Fi Hotspots) σε κεντρικές πλατείες και κομβικά σημεία της πόλης.

Μέσα από το ηλεκτρονικό οδηγό Πόλης οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης για τα πιο σημαντικά μνημεία και χώρους του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου και τους τρόπους πρόσβασης σε αυτά. Επίσης, μέσα από τον διαδραστικό ηλεκτρονικό οδηγό οι χρήστες μπορούν να κάνουν εικονική ξενάγηση στην πόλη επιλέγοντας το σημείο που επιθυμούν.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα στους Δημοτικούς Υπαλλήλους να καταγράφουν τα αιτήματα των πολιτών αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν εν-κινήσει με τη χρήση ειδικών φορητών συσκευών στις οποίες καταγράφονται αιτήματα με φωτογραφίες και συντεταγμένες. Τα αιτήματα αυτά στην συνέχεια προωθούνται σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων όπου εμφανίζονται πάνω σε χάρτη της Πόλης ώστε να γίνετε πιο αποτελεσματικά ο σχεδιασμός των ενεργειών για την άμεση επίλυσή τους.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν επίσης άλλα σημαντικά έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που λειτουργούν στο Δήμο Ρεθύμνης τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν στην καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των Πολιτών, στην Ενημέρωση, στην Επικοινωνία με τον Δήμο, και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Παρουσιάστηκε επίσης η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.rethymno.gr η οποία αποτελεί κοινό σημείο πρόσβασης για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνης στους δημότες και στους επισκέπτες της πόλης.

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης Γιώργης, ο κ. Μαθηνός Πάνος υπεύθυνος του Τμ. Πληροφορικής του Δήμου Ρεθύμνου, ο κ. Κουκουτίμπας Αχιλλέας υπεύθυνος έργου της εταιρίας OTS, ο κ. Βιτσάκης Γιώργος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης - υπεύθυνος ανάπτυξης της ιστοσελίδας του Δήμου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ο κ. Ρογκάλας Κωνσταντίνος από την εταιρία Ericsson - υπεύθυνος ανάπτυξης Ευρυζωνικότητας Ελλάδας, και ο κ. Μοχιανάκης Κωστής υπεύθυνος του Τμ. Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου.

 

Παρακάτω θα βρείτε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ρεθύμνης και υλικό από τις εισηγήσεις.

29 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)