07/09/2007, Πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών του Δήμου Ρεθύμνης με άλλους Δήμους της Ελλάδος

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο, 7 Σεπτεμβρίου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών του Δήμου Ρεθύμνης με άλλους Δήμους της Ελλάδος και του εξωτερικού και μετά από επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Λεμεσού Κύπρου, κ. Ανδρέα Χρήστου για συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στην Γιορτή του Κρασιού του Δήμου Λεμεσού στο αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική και χορούς της Κρήτης, ο Δήμος μας ανέλαβε να φιλοξενήσει στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων την Φιλαρμονική Λεμεσού.

 

Έτσι στις 16 Αυγούστου 2007 ο Δήμος μας υποδέχθηκε και φιλοξένησε 45 άτομα της Φιλαρμονικής Λεμεσού, οι οποίοι παιάνισαν στους δρόμους της πόλης μας και στο χώρο του Ενετικού λιμανιού το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Αυγούστου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης λοιπόν ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην φιλοξενία και κατέστησαν αξέχαστη στους Λεμεσιανούς μουσικούς την παραμονή τους στην πόλη μας .

Συγκεκριμένα, ευχαριστεί

  • Τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου,Αρχιμανδρίτη Μύρωνα Καλαϊτζή ο οποίος υποδέχτηκε και περιποιήθηκε με τον ζεστό του τρόπο τους Κύπριους μόλις αφίχθησαν στην Κρήτη.
  • Τον πρόεδρο της Κρητικής Εστίας κ. Στέλιο Παλάσσαρο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γιαννουδίου με τον πρόεδρό του Φανούρη Παπαδομιχελάκη για την μουσική βραδιά και το γεύμα στο Γιαννούδι.
  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μουρτζανών και ιδιαίτερα τον κ. Αλέκο Ξενάκη αρχιτέκτονα, για την μουσική και γευστική φιλοξενία στο χωριό τους.
  • Τα ξενοδοχεία ΙΒΙΣΚΟΣ, ΙΔΑΙΟΝ, ΘΕΑΡΤΕΜΙΣ όπως και τους μουσικοχορευτικούς συλλόγους ΑΡΚΑΔΙ και ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,για τις ευγενικές χορηγίες τους σε γεύματα
  • Το ΚΤΕΛ Ρεθύμνης για την δωρεάν μεταφορά της Κυπριακής αποστολής στο αεροδρόμιο
  • Την κ. Ιωάννα Γλύπτη για τις ξεναγήσεις που έκανε αφιλοκερδώς
  • Την κ. Αντιγόνη Αραμπατζόγλου και τον κ. Αντώνη Μαυράκη που εκπροσώπησαν επάξια τη Φιλαρμονική Ρεθύμνης
  • Την κ. Ρένα Γασπαράκη για την υλική και προσωπική της βοήθεια στην όλη διοργάνωση και φιλοξενία
  • Τον κ.Κίσσανδρο Σκουλουφιανάκη για την πολύτιμη βοήθειά του στην εκδήλωση στο Ενετικό λιμάνι, όπως και τον κ.Τίτο Αποστολάκη και Αστρινό Δροσάκη για την φιλότιμη συμμετοχή τους που υπερέβη τα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

 

Αντίστοιχα από τις 24 μέχρι 28 Αυγούστου επισκέφθηκε τη Λεμεσό 40μελής αντιπροσωπεία του Δήμου Ρεθύμνης αποτελούμενη απο τους αντιδήμαρχους κα Πέπη Μπιρλιράκη και Κώστα Ηλιάκη, μουσικούς και χορευτές της ΕΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου μας και που αυτή τη φορά είχε εκπροσώπους από τους συλλόγους ΑΡΚΑΔΙ, ΕΡΩΦΙΛΗ, ΚΡΗΤΕΣ, ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ και ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ, .

 

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής η αντιπροσωπεία μας :

  • Έδωσε 3 παραστάσεις με μουσική, χορούς, τραγούδια και ριζίτικα της Κρήτης ειδικά επιλεγμένα γι''αυτές τις εκδηλώσεις
  • Οι δύο Αντιδήμαρχοι, σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο αντάλλαξαν χρήσιμες πληροφορίες και απόψεις για τις κοινές δράσεις των Δήμων μας με τον Δήμαρχο κ.Ανδρέα Χρήστου,τον Αντιδήμαρχο κ.Γιάννο Δανιηλίδη και τον υπεύθυνο πολιτιστικών κ.Κλέωνα Αλεξάνδρου
  • Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον αδελφό Δήμο της Αγίας Νάππας, όπου τους υποδέχθηκε σύσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχιακό Μέγαρο.Εκεί, όπως και στο γεύμα που τους παρέθεσε ο Δήμος αμέσως μετά, ανανέωσαν την σχέση αδελφοποίησης των Δήμων μας.
  • Επισκέφθηκαν επίσης το Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Φανουρίου, όπου και έδωσαν την τρίτη τους παράσταση στο πολύ ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον της ενορίας και με την ευγενική παρουσία του Πατέρα Επιφάνιου Ευθυβούλου, πνευματικού καθοδηγητή του Κέντρου και της κ. Ελένης Κυραντζή η οποία συνέβαλε ενεργά στην όλη φιλοξενία.
  • Είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν δημόσια και προσωπικά τους Κύπριους δια των πολυπληθών εκδηλώσεων που έλαβαν μέρος και των κυπριακών μέσων ενημέρωσης, για την πολύτιμη βοήθειά της Κυπριακής Κυβέρνησης και Εκκλησίας στους πυροπαθείς της Ελλάδος.

 

Είναι γεγονός ότι η πολιτιστική ανταλλαγή των Δήμων Ρεθύμνης - Λεμεσού στέφτηκε από πλήρη επιτυχία αφού είναι κοινό το συμπέρασμα ότι οι δύο Δήμοι έχουν πολλά γεωπολιτικά, πολιτιστικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, συνεπώς και περιθώρια γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

28 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)