04/06/2007, Ανακοίνωση Δημάρχου Ρεθύμνης για τη διακοπή υδροδότησης σε κεντρικές οδούς της πόλης

ΛογότυποΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 28310 88304
Fax
: 28310 29879
E
mail:

Ρέθυμνο, 4 Ιουνίου 2007

Π Ρ Ο Σ
Τα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Ρέθυμνο

 

Ανακοίνωση Δημάρχου Ρεθύμνης για τη διακοπή υδροδότησης σε

κεντρικές οδούς της πόλης

 

Με αφορμή την πρόσφατη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες των οδών Ζαμπελίου, Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Δημητρακάκη από την εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης λόγω της σοβαρής βλάβης που παρουσιάστηκε την π. Τετάρτη στο δίκτυο ύδρευσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής.

Η βλάβη εντοπίστηκε κατόπιν επίμονων προσπαθειών των συνεργείων της ΔΕΥΑΡ που, με την εντολή του Δημάρχου και την διαρκή παρακολούθηση του θέματος από τον άμισθο Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Κονταξάκη, το Διευθυντή και τους Προϊσταμένους, χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνον όλα τα μέσα που διέθετε η επιχείρηση αλλά και όσα διαθέτουν ιδιώτες στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο η βλάβη να προήλθε από τις εκτελούμενες στην περιοχή εργασίες ασφαλτόστρωσης. Παρά τους επισταμένους ελέγχους ωστόσο, η βλάβη δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί με αποτέλεσμα η επιχείρηση να ξεκινήσει τη διαδικασία τμηματικής «απομόνωσης» των οδών προκειμένου, αφ''ενός να περιοριστούν οι προβληματικές περιοχές και αφετέρου να προσδιοριστεί μα ακρίβεια το σημείο διαρροής. Πρακτικά, η διαδικασία προέβλεπε την τοποθέτηση δικλείδων διακοπής σε επιλεγμένα σημεία όπως στη συμβολή των οδών Κουμουνδούρου-Δημητρακάκη, Ηλιακάκη-Ηγ. Γαβριήλ, Βαλέστρας -Τ.Βάσσου, Μαρούλη-.Γιάνναρη, Δημοκρατίας -Μοάτσου και Μαρκέλλου -Μοάτσου. Η ενέργεια αυτή απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τελικώς η βλάβη εντοπίστηκε την π Κυριακή, στη Μοάτσου, στο ύψος των οδών από Χατζηδάκη μέχρι και Δημοκρατίας. Η διαρροή οφείλεται στην απαρχαιωμένη κατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Νέας Πόλης, τα οποία εκτός από παλιά είναι και συμπλεγμένα μεταξύ τους γεγονός που δεν επιτρέπει την κομβοποίησή τους. Παρ΄ όλα αυτά, δόθηκε εντολή στα συνεργεία, στα πολλά σημεία οδών της πόλης που έγιναν τομές , κατά τη διάρκεια της διενέργειας των ελέγχων, με ειδικό μηχάνημα, για τον εντοπισμό της διαρροής, και τοποθέτησαν δικλείδες απομόνωσης (βάνες) ώστε στο μέλλον, σε ανάλογη περίπτωση, να μη χρειαστεί να διακοπεί η υδροδότηση σε μεγάλα τμήματα αλλά να εντοπίζεται άμεσα το σημείο της βλάβης.

 

 

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν από την Δευτέρα 4 Ιουνίου με αδρανοποίηση του τμήματος του υφιστάμενου 40ετούς και πλέον δικτύου ύδρευσης και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ. Λόγω, όμως, της αποδιοργάνωσης του συστήματος υδροδότησης ενδεχομένως να σημειωθούν διακοπές νερού, μικρής χρονικής διάρκειας, κατά τις επόμενες δύο ημέρες.. Κατανοώντας την ταλαιπωρία των συμπολιτών όλες αυτές τις ημέρες , τους παρακαλούμε θερμά να αποφύγουν τη λειτουργία μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. πλυντήρια) που ίσως υποστούν βλάβη από τις μικρές διακοπές νερού, το επόμενο διήμερο.

Σημειώνεται ότι, το σημαντικό αυτό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί οριστικά με την ολοκλήρωση των έργων της περιοχής Μασταμπά, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία που θ'' αναλάβει την κατασκευή του.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΡ και τον κ. Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. για την εργατικότητα και την αυταπάρνησή τους και του συμπολίτες για την κατανόηση, την υπομονή και τον πολιτισμό που επέδειξαν στην ταλαιπωρία που δέχθηκαν από την έλλειψη ενός βασικού αγαθού και μάλιστα σε περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

 

Από το Γραφείο Τύπου

29 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)