19/02/08, Συνάντηση Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος της Ενωσης Χημικών


Ρέθυμνο, 19 Φεβρουαρίου 2008

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη επισκέφθηκαν σήμερα στο Γραφείο του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος της Ενωσης  Χημικών κ. Γιάννης Μπαλαχούτης, ο κ. Μαργαρίτης Αντώνης - Ταμίας και ο κ. Τζιανουδάκης Λεωνίδας - Υπεύθυνος Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Ρεθύμνου. Αφορμή για τη σημερινή  τους συνάντηση αποτέλεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα καμπάνια που διεξάγει η Ενωση σχετικά με την αποφυγή χρήσης διαφόρων ειδών σπρέϊ που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη έκταση από νέα κυρίως παιδιά την περίοδο των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων. Τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφ/κού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κατέθεσαν στο Δήμαρχο τις προτάσεις τους και τον ενημέρωσαν για την οργανωμένη προσπάθεια  ευαισθητοποίησης που έχουν ξεκινήσει, με αποδέκτες κυρίως τους μαθητές και τα νέα παιδιά που επιλέγουν στις αποκριάτικες εξορμήσεις τη χρήση των σπρεϊ, τα οποία περιέχουν προωθητικά αέρια επικίνδυνα τόσο για την υγεία των χρηστών τους όσο και για το περιβάλλον.

Η καμπάνια περιλαμβάνει ενημέρωση στα σχολεία και διανομή πληροφοριακού έντυπου υλικού στο οποίο αναγράφονται οι σοβαροί κίνδυνοι που ενέχει η χρήση σπρεϊ με βασικό σύνθημα «Απόκριες με Πολιτισμό και όχι με αφρό». Καλούν λοιπόν όλα τα νέα παιδιά να γίνουν υπεύθυνοι καταναλωτές και να συνειδητοποιήσουν ότι ο «πόλεμος» με αφρούς δεν συνάδει με τα ήθη και τα έθιμα των Απόκρεων ούτε και με την κουλτούρα και τον Πολιτισμό του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή και διαβεβαίωσε τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ότι η περιβαλλοντική συνείδηση διακρίνει πολλές από τις Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που προωθούν συνειδητά και με επιτυχία περιβαλλοντικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες μέσα από τις δραστηριότητες τους. Εξάλλου και ο Δήμος Ρεθύμνου έχει ήδη υιοθετήσει μια στρατηγική οικολογικής αντιμετώπισης του Καρναβαλιού και προτρέπει όλους τους συμμετέχοντες να σεβαστούν το περιβάλλον μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που παρουσιάζουν μεγάλη ανταπόκριση από τους Καρναβαλιστές. Η πρόθεση του Δήμου για ένταξη στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις του, παραδοσιακών αποκριάτικων θεμάτων και σύνδεση του σύγχρονου με το παρελθόν,  μέσα από την αναβίωση διατυπώθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του που απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους συμμετέχοντες στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι να επιλέξουν θέματα που σχετίζονται με την Παράδοση και τον Πολιτισμό του Ρεθύμνου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

16 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)