Παρουσίαση Βιβλίου «Ο ήρωας της θάλασσας» στο Ρέθυμνο

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 14/05/2017 ώρα 19:00
Τοποθεσία Ιερός Ναός Τεσσάρων Μαρτύρων, Ρέθυμνο

 

Το οικολογικό παραμύθι της Ελευθερίας Τσικαλά παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, στο Ρέθυμνο.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Θα μιλήσουν για το παραμύθι ο εκπαιδευτικός Π.Ε. Λευτέρης Φοδελιανάκης, ο συγγραφέας-σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Χρήστος Τσαντής και η συγγραφέας. Θα αφηγηθούν αποσπάσματα οι φοιτήτριες: Ελευθερία Αντωνάκη, Χριστίνα Καραγιάννη και Μαρία Παπαπέτρου.

Η Ελευθερία Τσικαλά, παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αξιόλογο έργο με οικολογικό χαρακτήρα και παιδαγωγικές εφαρμογές, έργο που μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση και ειδικά σε νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Η Ελευθερία είναι φοιτήτρια στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Ρεθύμνου, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1993.

Ο δάσκαλος της Ελευθερίας, ο κ. Γιάννης Τσικαλάκης μίλησε για το βιβλίο και για την ίδια στην εκδήλωση που έγινε για την παρουσίασή του στο Ηράκλειο και τόνισε πως: «Ο ήρωας της θάλασσας είναι ένα παραμύθι που προορίζεται για νεαρούς αναγνώστες, για παιδιά, αλλά και για εμάς τους μεγάλους. Αφού κι εμείς οι μεγάλοι, διαβάζοντάς το, έχουμε την ευκαιρία να δραπετεύσουμε από τον σκληρό κόσμο και να ταξιδέψουμε σε έναν άλλο, φανταστικό, γεμάτο όμορφες εικόνες. Όμως είναι γνωστό ότι τα παραμύθια πάντα έχουν να πουν κάτι παραπάνω. Πρόκειται για μια απλή αλλά και πρωτότυπη ιστορία, καλογραμμένη, με φαντασία και ευρηματικότητα που σέβεται την αναγνωστική λειτουργία αλλά και το γλωσσικό και πνευματικό επίπεδο των μικρών αναγνωστών. Η συγγραφέας δεν γράφει για κάποιον αναγνώστη που δεν θα συναντήσει ποτέ. Αντίθετα, γράφει για ένα δικό της πρόσωπο, το βαφτιστήρι της, που ως χαριτωμένος…εισβολέας, έφερε βελούδινες αναταράξεις στον κόσμο της».

  • Παραμύθι με οικολογικό περιεχόμενο είναι το βιβλίο της Ελευθερίας Τσικαλά «Ο ήρωας της θάλασσας», παιδαγωγικό υλικό και εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους γονείς. Μεστό σε μηνύματα και με απλότητα, αγγίζει τις παιδικές ψυχές κάθε ηλικίας.
  • Τα παιδιά μπορούν να συνομιλήσουν με την Φαίδρα τη χορευταρού που παίρνει μέρος στο 1ο Κρητικό Φεστιβάλ Χορού για Γαρίδες, να βάλουν ένα καλάμι για αναπνευστήρα και να βουτήξουν στα φιλόξενα νερά της θάλασσας για να πάρουν μέρος στα δρώμενα που εκτυλίσσονται μαζί με τον Δάκη Χταποδάκη, τον Σάκη Μεδουσάκη, τον κύριο Αστέρη και πολλούς ακόμα χαρακτήρες.
  • Η δύναμή του βρίσκεται στο περιεχόμενό του και στην ίδια την αφήγηση της ιστορίας, καθώς η συγγραφέας του καταφέρει να μας ωθήσει σε αυτή τη βουτιά, στη θάλασσα της αυτογνωσίας, όπου όλοι μπορούμε να δούμε με άλλο μάτι τη φύση, το περιβάλλον και τελικά την ίδια μας την ψυχή.

 

 

 

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαντής – Εικονογράφηση: Ελπίδα Εγγλέζου-Τσικαλά

28 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)